Acht weken gevangenis wegens dierenmishandeling

Acht weken gevangenis wegens dierenmishandeling

Een man is acht weken gevangen gezet nadat hij op camera was betrapt terwijl hij konijnen bij de oren in het struikgewas gooide en wegreed.

Gavin Towells, 38, werd betrapt op CCTV. Hij gooide de twee konijnen door de lucht de bossage in voordat hij weg reedt, de konijnen en het hok achterlatend.

De konijnen herstelden volledig en zijn inmiddels herplaatst. Towells vertelde de inspecteurs dat het personeel in de dierenwinkel had gezegd om de konijnen bij de oren te pakken om zo te voorkomen dat ze hem zouden schoppen. Hij handelde op dat gebied zoals hem aanbevolen was.

RSPCA-inspecteur Gemma Cooper zei: ‘De manier waarop Towells deze arme konijnen behandelde is absoluut walgelijk. Het is geen manier om van konijnen af te komen. ‘Er zijn veel opvangcentra die bereid zijn om ongewenste huisdieren op te nemen.

‘Hij zorgde er niet alleen voor dat de konijnen onnodig laten lijden door de manier waarop hij ze gooide, hij zou hen ook hebben laten lijden door hen in de steek te laten.

‘Dit zijn tamme konijnen die niet dezelfde instincten hebben als wilde konijnen en waarschijnlijk in korte tijd het slachtoffer zijn geworden van een roofdier.

‘Gelukkig kon een zeer getuige getuige hen redden van zo’n tragedie.’

Merthyr Magistrates ‘Court hoorde dat Towells werd betrapt op particuliere CCTV die uit zijn auto stapte, een hok opende en een konijn bij het oor oppakte voordat hij het in het kreupelhout gooide. Hij pakte vervolgens een tweede konijn en deed hetzelfde voordat hij wegreed.

Een getuige slaagde erin de konijnen, een bruin vrouwelijk konijn met hangende oren en driekleurig vrouwelijk konijn, te vangen en ze werden meegenomen naar de RSPCA Merthyr Tydfil Veterinaire Kliniek.

Ze werden vervolgens op de gezondheid gecontroleerd en kregen pijnverlichting voor de roodheid van hun oor, waarvan wordt gedacht dat ze veroorzaakt zijn door het gooien.

In een interview met de RSPCA zei Towells dat hij door een dierenwinkel werd geleerd hoe hij de konijnen op zo’n manier moest behandelen dat ze hem niet schopten.

Towells, van Cwmbach, Aberdare, pleitte gisteren schuldig aan drie dierenwelzijnsdelicten bij het Merthyr Magistrates ‘Court.

Hij kreeg een gevangenisstraf van acht weken, het werd hem verboden om 10 jaar lang dieren te houden en moest een toeslag van £ 115 betalen en £ 400 kosten betalen.

Towells kreeg ook een gevangenisstraf van zes weken voor het overtreden van een voorwaardelijke straf voor afzonderlijke delicten die geen verband hielden met de zaak en kreeg nog een boete van £ 500.

Dr. Jane Tyson, wetenschappelijk medewerker van de afdeling Companion Animals van RSPCA, zei: ‘Konijnen mogen nooit aan hun oren worden opgepikt.

‘Hoe ze werden behandeld in dit geval zou zeer stressvol voor hen zijn geweest en hoogst waarschijnlijk letsel veroorzaken.

Zie de video: https://www.dailymail.co.uk/news/article-6727629/Man-dumped-two-rabbits-ears-jailed.html#v-3013370275177542739

Bron: MailOnline