Dighton-studenten helpen konijnenpopulatie opnieuw op te bouwen

Dighton-studenten helpen konijnenpopulatie opnieuw op te bouwen

Voor sommige studenten op Bristol County Agricultural High School is elke dag Earth Day.

“Ik bedoel hoeveel andere studenten kunnen zeggen, oh ik heb geholpen met de katoenstaartpopulatie,” zei Isabella Bartlett.

Deze 17- en 18-jarigen zijn belast met de zeer volwassen verantwoordelijkheid om Massachusetts Fish and Wildlife te helpen het katoenstaartkonijn uit New England terug te brengen.

“Ze hebben de konijnen voor ons gevangen en daarna hebben ze ze hier afgeleverd”, zei Mia Slater.

Studenten natuurbeheer brengen een deel van hun dagen in het bos door om voedsel voor de konijnen te verzamelen en gaan vervolgens naar binnen om de 13 katoenstaarten te voeren, hun ruimte schoon te houden en gegevens te verzamelen.

“Dit is echt goed voor mij omdat ik kan zeggen dat ik de ervaring heb om met de katoenstaart te werken,” zei Mellany Munroe.

Al snel zullen de konijnen worden vrijgelaten op een eiland bij Martha’s Vineyard om een gloednieuwe kolonie te beginnen.

“Met de hoop dat ze zich zelfstandig kunnen reproduceren en helpen hun populatie weer op te bouwen”, zei Merissa Silva Robertson.

“Als we er gewoon in de klas over praten, blijft het theorie, in plaats van hen de kans te bieden om wat ze hebben geleerd toe te passen in de praktijk,” zei Bastarache.

De hoop is om andere studenten en volwassenen te inspireren om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.

“Ik denk dat een ding dat je hier uit kunt halen, is dat iedereen een verschil kan maken. We zijn allemaal gewoon middelbare school studenten en we maken een verschil,” zei Andrew Flory.

De konijnen zijn bijna klaar om naar hun nieuwe huis gebracht te worden. In mei zullen ze worden vervoerd naar Noman’s Island. Op het eiland zal hun bevolking worden gevolgd met behulp van GPS, en zodra hun aantal hoog genoeg is, zullen ze worden meegenomen naar nieuwe habitats in heel Massachusetts.

Zie voor video de bronvermelding hieronder.

Bron: ABC6