Duitse Reusjes

Duitse Reusjes

Via de FaceBook pagina van knaagdieropvang “Het Knagertje” las ik dat er meerdere Duitse Reusjes binnen gekomen waren. De dag erop toch maar eens telefonisch contact gezocht. De Duitse Reusjes zaten echter per tweetal en waren al zo aan elkaar gewend dat ze alleen per koppel weg mochten. Tevens hadden ze een nestje jongen van een combi Franse Hangoor (♀) – Vlaamse Reus (♂). Toen we werden uitgenodigd om vooral eens te komen kijken hebben we voor diezelfde middag een afspraak gemaakt.

In de week erna hebben we gewikt en gewogen om, na meerdere keren contact gehad te hebben, vragen gesteld en antwoorden gekregen te hebben, besloten om in plaats van 1 Vlaamse Reus een koppeltje Duitse Reuzen te nemen.

Vanmiddag was het zover en konden we ze ophalen. Gisteravond hebben we de huidige ren al in 2 delen gesplitst, zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. Bij thuiskomst werd de ren al snel verkend en niet veel later werd er al van het hooi gegeten.

Ze blijven voorlopig apart van de groep zitten totdat het rammetje gecastreerd kan worden. De voedster wordt pas op latere leeftijd vruchtbaar, waardoor het tweetal voorlopig nog even bij elkaar kunnen blijven.

We hebben meteen ook maar de vakantieopvang voor dit tweetal bij Het Kangertje geregeld, aangezien het pension voor ons drie-tal al besproken was en inmiddels vol zit. Onze groep en de twee reusjes gaan dus gescheiden op vakantie. Op zich niet erg, want dan kan er na de vakantie gekoppeld gaan worden. Top dat de medewerkers van Het Knagertje dan bij ons thuis komen helpen.Nu nog twee namen gaan verzinnen …