Het nieuwe hok

Ook een konijnenhok heeft onderhoud nodig. Zo hebben we tussendoor het dak al een keer vervangen. Het kunststof golfplaten dak was door de zon zo uitgehard dat deze op een gegeven moment brak. Het dak werd dus vervangen, maar ook de rest van het hok werd ouder. Op een gegeven moment kwam er een beslissingsmoment: gaan we een deel van de materialen aan het oude hok vervangen door nieuw, of gaan we voor een geheel nieuw hok en dan meteen wat groter. Er moesten immers meer konijnen in leven.

Uiteindelijk hebben we het laatste besloten. Dan komt meteen de vervolgvraag: wat gaan we maken, hoe groot, hoe moet het eruit komen te zien etc. We hebben dus heel veel konijnenhokken bekeken via internet. Toen we het idee hadden en wisten hoe het hok eruit moest komen te zien, zijn we eens gaan rekenen qua materiaalkosten en tijdsinvestering.

Tijdens de herfstvakantie zijn we eens gaan kijken bij de firma Methorst in Lunteren. Daar vonden we eigenlijk het basismodel van wat we zochten.

In de week erop hebben we de knoop doorgehakt en hebben we de specificaties opgegeven aan firma Methorst. Een paar weken later konden we het hok gaan halen.

In diezelfde vakantieweek hebben we niet stilgezeten en zijn ook op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor de open ren die we eraan wilden bouwen. Onze ervaring met gaas was niet erg positief. Het is lastig om strak te spannen en als je er tegen aan stoot wordt het er niet mooier op. Aangezien de ren tegenover de ingang van de fietsenschuur zou komen was dat eigenlijk geen optie. Dus op zoek naar stevige gaaspanelen.

Die vonden we in Stolwijk bij de firma Hoogendoorn. Zij hebben naast allerlei dieren en dierbenodigdheden ook diverse afrasteringsmogelijkheden, waaronder draadmatten (gaaspanelen) in diverse afmetingen en maaswijdtes.

In de kerstvakantie hebben we het hok en de draadmatten gehaald en in 1 dag hebben we alles in elkaar kunnen zetten. In de weken erop hebben we hier en daar kleine verbeteringen aangebracht, zoals LED verlichting op batterijen in het nachthok.