Het oude hok

Vanaf ons allereerste konijn hebben we al besloten dat deze een hok buiten krijgt. We hadden daar verschillende redenen voor. Omdat we in koude dagen graag de open haard aansteken wordt de temperatuur dan plaatselijk wel wat hoger, terwijl konijnen liever een wat constantere temperatuur hebben. Maar ook de grootte van de kooi en het houten meubilair en de kabels die in de woonkamer liggen hebben ons daartoe doen besluiten. In eerste instantie zijn we gaan zoeken op internet naar een buitenhok. Bijna allemaal vonden we ze te klein. We wilden graag een overdekte ren met een nachthok. De ren moest toegankelijk voor ons zijn zodat het eenvoudiger schoon te houden is. Uiteindelijk hebben we besloten om dat hok zelf te gaan maken. En zo geschiedde …

In de loop der tijd hebben we wijzigingen aangebracht of zijn delen van het hok vervangen (zoals de dakbedekking), maar het principe, de basis staat er nog steeds.

IMG_0657

IMG_0658

IMG_0659

IMG_0660

IMG_0661

 

Met de komst van de 2 Vlaamse Reuzen hebben we besloten er een open ren aan vast te maken, waardoor de lengte van het hok ongeveer 7 meter is geworden. De ren wilden we echter zo maken dat deze en flexibel in te zetten en verplaatsbaar is. We hebben hiervoor een aantal frames gemaakt van hout en een gaaspaneel. D.m.v. oogjes en een metalen pen kunnen de frames aan elkaar gezet worden, waardoor de gehele ren te verplaatsen, te verkleinen of juist te vergroten is, maar ook te verwijderen om de ruimte bijvoorbeeld eens grondig te reinigen.

IMG_1395

IMG_1448

IMG_1504

IMG_1505

IMG_1506