Banjer en Bubbles

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Via de FaceBook pagina van knaagdieropvang “Het Knagertje” las ik dat er meerdere Duitse Reusjes binnen gekomen waren. De dag erop toch maar eens telefonisch contact gezocht. De Duitse Reusjes zaten echter per tweetal en waren al zo aan elkaar gewend dat ze alleen per koppel weg mochten. Tevens hadden ze een nestje jongen van een combi Franse Hangoor – Vlaamse Reus. Toen we werden uitgenodigd om vooral eens te komen kijken hebben we voor diezelfde middag een afspraak gemaakt.

In de week erna hebben we gewikt en gewogen om, na meerdere keren contact gehad te hebben, vragen gesteld en antwoorden gekregen te hebben, besloten om in plaats van 1 Vlaamse Reus een koppeltje Duitse Reuzen te nemen. Na het maken van een afspraak hebben we beide reuzen gehaald en meegenomen naar huis.

Banjer en Bubbles voelden zich al snel thuis in hun nieuwe ren
Banjer en Bubbles voelden zich al snel thuis in hun nieuwe ren

We hebben Banjer de weken daarna regelmatig gecontroleerd of zijn testikels al ingedaald waren zodat hij gecastreerd kon worden. Het duurde totdat hij bijna 7 maanden was voordat we eindelijk een afspraak konden maken. In het voorjaar van 2018 hebben we ze beiden gekoppeld aan Binkie, Brownie en Baloo. Helaas bleek het, na verloop, met Binkie niet goed te klikken en hebben we besloten Binkie een eigen maatje te geven.

Tot op heden leven ze dus samen in een groep van vier, waar ze het heerlijk naar hun zin hebben. Ze kunnen enorm van elkaar genieten en liggen dan ook graag tegen en over elkaar heen.

Personal space kennen konijnen niet ...
Personal space kennen konijnen niet …