Binkie & Gozer

Na het overlijden van Snuffel duurde het niet lang voordat we toch graag weer een konijn wilden. Een groot formaat konijn had echt onze voorkeur, maar we vonden het eigenlijk ook wel zielig zo’n konijn alleen en twee Vlaamse Reuzen mee op vakantie … dat zou niet lukken. Daarop is de beslissing genomen dan voor twee kleinere konijnen te gaan.

Via de dierenwinkel hebben we twee broertjes gekocht. Een hele grote fout, zowel het kopen via een dierenwinkel als het aanschaffen van twee mannetjes (hoezo verkeerd advies?!?). Binkie (zwart) en Gozer (wit) kwamen bij ons thuis. De eerste weken verliepen prima, al was Gozer wel veel afstandelijker dan Binkie. Na verloop van tijd was het toch beter om beide heren te laten castreren en hebben we een afspraak bij de dierenarts gemaakt.

Binkie en Gozer samen in het tijdelijke binnenhok
Binkie en Gozer samen in het tijdelijke binnenhok

Na het wegbrengen die ochtend volgde helaas al snel een telefoontje van de dierenarts dat Gozer de narcose niet overleefd had. Nog voor de operatie kon beginnen was het al mis gegaan. De dierenarts heeft er werkelijk alles aan gedaan, maar het heeft niet zo mogen wezen. Achteraf zou het best wel eens zo kunnen wezen dat Gozer al iets mankeerde. Gezien zijn gedrag zou ons dat niet verbazen. Helaas bleef van ons mooie plan, om beide konijnen gezellig samen mee te nemen op vakantie, niets over en was Binkie helemaal alleen.

Binkie blijkt door de jaren heen een sterk konijn. Op het moment van schrijven (januari 2018) leeft Binkie nog steeds, is inmiddels bijna 9 jaar. Hij heeft inmiddels vele partners overleefd, maar geniet nu nog iedere dag van enkele dames om hem heen.

De makkelijkste manier om bij het hooi te komen.
De makkelijkste manier om bij het hooi te komen.

Na wat wisselende samenstellingen is Binkie nu samen met Pip. Samen slijten zij hun oude dag.

Binkie en Pip genieten samen van hun oude dag
Binkie en Pip genieten samen van hun oude dag