Noya

Vlak voordat we Brownie zouden gaan halen kwam ik in contact met iemand met een jonge blauwe Vlaamse reus die weg moest. Ze woonden in een flat en konden haar daar verder niet de ruimte geven die ze graag wilden. We hebben besloten om haar ook in de groep op te nemen.

In de ochtend zijn we Brownie gaan halen en op de terugweg hebben we in Ridderkerk Noya ook mee genomen. Omdat Noya al wat ouder was hebben we nog dezelfde dag ieen succesvolle koppelpoging ondernomen. Ze had het direct prima naar haar zin met de andere konijnen om haar heen..

Binkie ligt lekker tussen de dames Noya (rechts) en Baloo (links) in
Binkie ligt lekker tussen de dames Noya (rechts) en Baloo (links) in

Helaas zagen we, niet heel veel later, dat ze haar achterpoot niet gebruikte. Met angst in ons hart een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Ook nu wees een röntgenfoto uit dat haar achterpoot gebroken was.

Röntgenfoto van Noya
Links op de foto is de breuk zichtbaar

Onvoorstelbaar, maar helaas waarheid. Onze Noya, nog maar zo kort bij ons, hebben we moeten laten inslapen omdat er voor haar geen andere keuze is. Een Vlaamse reus is te zwaar om met maar 1 achterpoot te leven, dus amputeren was geen optie. De breuk was dusdanig dat ook opereren geen optie was … In korte tijd hebben we te vaak afscheid moeten nemen. Aan de andere kant hebben we gelukkig die keuze. Op het moment dat er geen konijnwaardig leven meer mogelijk is …