Geschiedenis

Al jaren had ik de wens om op kleinschalig niveau te gaan fokken met de Vlaamse Reus in de kleurslag blauwgrijs. Wat ik echter niet wil is mijn Vlamen houden in (te) kleine hokken. Vorig jaar ontstond het idee voor een aanpassing van het achterste deel van onze tuin, waardoor er grote hokken geplaatst konden worden. Maar als je kiest voor grote hokken betekent het automatisch dat er minder hokken op dezelfde ruimte passen.

Op de foto: de plaatsing van een deel van de hokken en het frame.

De oplossing diende zich in januari 2022 aan. Er kwam er een perceel vrij op de tuin die door een aantal leden van onze kleindiervereniging gemeenschappelijk gehuurd wordt van de gemeente.

Als ik daar een aantal reservehokken neerzet heb ik voldoende ruimte mochten er, tijdelijk, meer konijnen zijn dan er thuis ruimte is.

Met dat plan ben ik aan de slag gegaan en heb een achttal hokken bij Rabbithok besteld die op maat voor mij gemaakt zijn. Eind november 2022 zijn de hokken bezorgd en ben ik gestart met het maken van het onderstel en de overkapping (zie foto boven). Intussen ook contact gezocht met een goede fokker, waar ik in december twee voedsters en een ram gekocht heb.

Na drie jaar overdenken, voorbereiden en mezelf inlezen is “Het Reuzenhof” begin 2023 een feit geworden. Mijn doel is om specifiek de blauwgrijze kleur te fokken en te selecteren op vitale en vriendelijke dieren om zodoende het ras en de kleurslag in stand te houden.

Bij interesse kunt u via email altijd contact met me opnemen.

Roland Sellis

Er is nog wel wat werk thuis en op de tuin te doen, al zijn veel oude kippenhokken inmiddels al afgebroken.