Al jaren bestond de wens om op kleinschalig niveau te gaan fokken met de Vlaamse Reus in de kleurslag blauwgrijs. Wat ik echter niet wil is mijn Vlamen houden in (te) kleine hokken. Vorig jaar ontstond het idee voor een aanpassing van het achterste deel van onze tuin, waardoor er grote hokken geplaatst kunnen worden. Maar als je kiest voor grote hokken betekent het automatisch dat er minder hokken op het perceel passen.

De oplossing diende zich in januari 2022 aan. Er kwam er een perceel vrij op de tuin die door een aantal leden van onze kleindiervereniging gemeenschappelijk gehuurd wordt van de gemeente.

Als ik daar een aantal reservehokken neerzet heb ik voldoende ruimte mochten er, door omstandigheden, meer jongen komen dan er thuis ruimte is.

Met dat plan ben ik aan de slag gegaan en heb een achttal hokken besteld die op maat voor mij gemaakt worden. Eind november 2022 zullen deze hokken klaar zijn. Ook heb ik inmiddels een afspraak met een fokker van blauwgrijze Vlaamse Reuzen om begin december twee jonge voedsters en een jonge ram te halen.

Na drie jaar overdenken, voorbereiden en mezelf inlezen zal de “Reuzenhof” begin 2023 een feit zijn. Mijn doel is om specifiek de blauwgrijze kleur te fokken en te selecteren op vitale en vriendelijke dieren om zodoende het ras en de kleurslag in stand te houden.

Bij interesse kunt u via email altijd contact met me opnemen.

Roland Sellis

Er is nog wel wat werk thuis en op de tuin te doen, al zijn veel oude kippenhokken inmiddels al afgebroken.