Bescherm je konijn tegen Myxomatose

Dit jaar lopen konijnen vermoedelijk een groter risico dan andere jaren. Het is niemand ontgaan dat het erg nat is geweest. Deze overvloed aan water betekent echter ook dat muggen zich massaal kunnen voortplanten. Plassen en greppels zonder vissen bieden een perfecte broedplaats voor muggen, en dat brengt extra risico’s met zich mee voor konijnen. Een nat voorjaar en de daaropvolgende muggenplaag betekent een verhoogd risico op ziektes voor konijnen, zoals Myxomatose.

Myxomatose is een ernstige, vaak dodelijke ziekte voor konijnen, die wordt overgedragen door muggen. Om konijnen te beschermen tegen deze ziekte, kun je twee dingen doen:

  1. Vaccinatie: Laat uw konijnen vaccineren tegen Myxomatose. Dit is de meest effectieve manier om hen te beschermen tegen deze gevaarlijke ziekte.
  2. Bescherming met Vliegengaas: Zorg ervoor dat het hok van uw konijnen volledig is afgeschermd met vliegengaas. Dit houdt de muggen buiten en voorkomt dat ze uw konijnen kunnen bijten.

Beide maatregelen samen bieden de beste bescherming. Vergeet niet dat ook binnen gehouden konijnen risico lopen, omdat muggen helaas niet alleen buiten blijven.

Lees ook