Waarom ananas(sap) niet werkt bij een gasbuik

  • Versie 5.2
  • Downloaden 434
  • Bestandsgrootte 2.19 MB
  • Datum plaatsing 1 juni 2019
  • Downloaden

Cover artikel Waarom ananas(sap) niet werkt bij een gasbuikOp social media wordt ananas, en dan met name het ananassap, vaak genoemd als een redmiddel tegen een gasbuik en/of verstopping. Helaas is dat niet waar, het sap kan het probleem zelfs verergeren. Een konijn met stilliggende darmen zou zo min mogelijk suikers binnen moeten krijgen. Suiker en zetmeel zijn precies wat de slechte bacteriën, vaak in de eerste plaats de oorzaak, nodig hebben om zich te voeden.

De werkzame stof bromelaïne, welke in ananas(sap) zou zitten, helpt tegen de beruchte gasbuik of tegen een verstopping. Bromelaïne zit echter voornamelijk in de stelen en in veel mindere mate in de (onrijpe) vrucht.

De reden dat sommige eigenaren toch een positief gevoel hebben bij het geven van ananas(sap) heeft te maken met het vocht in de ananas. Water heeft hetzelfde effect en is door het gebrek aan de suikers een veel betere keuze.

In dit artikel geef ik achtergrondinformatie over de werking van het spijsverteringsstelsel, ananas(sap) en alternatieven. In het artikel staan diverse bronnen die de informatie in mijn artikel ondersteunen.

Auteur(s): Roland Sellis

Met medewerking van: Cindy Scheenaart, Jessica Goedhart en Stichting Konijnenbelangen 


Overige bronnen: