Artikel over ruwvoer

Ergens in juni 2019 ontstond het idee: het schrijven van een artikel over ruwvoer. De aanleiding van dat idee ontstond door een aantal discussies op FaceBook over hooi en stro. Het viel me op dat veel konijneneigenaren eigenlijk weinig tot geen kennis hadden over bijvoorbeeld eerste en tweede snede, soorten hooi of onverteerbare vs verteerbare vezels. Ook bij de reden waarom vezels zo belangrijk zijn, kwamen sommigen niet verder dan ‘goed voor het gebit’.

In de maanden erna ben ik materiaal gaan verzamelen. Bronnen: boeken en websites, maar ook persoonlijke gesprekken met boeren, kenners, fokkers en medewerkers van de fouragehandel. Indien de situatie zich voordeed ben ik foto’s gaan maken en verzamelen.

Cover van het artikel "De noodzaak van ruwvoer"

Nu, zo’n 6 maanden later, heb ik eindelijk de eerste versie kunnen afronden. Naar mijn idee volledig genoeg om te publiceren. Net als met de andere artikelen die ik geschreven heb, is feedback welkom. Dat kan via het contactformulier op deze website. Feedback neem ik altijd mee, mocht het een meerwaarde zijn om toe te voegen zal ik deze ook verwerken in een volgende versie.

Je kunt het artikel downloaden via deze pagina.

Net als bij eerdere artikelen ben ik Maryo van Stichting Konijnenbelangen dankbaar dat ze tijd wilde steken in mijn eerste concept en deze van feedback wilde voorzien.