Ken je het boek Kleintje-Konijntje?

Boekentip!

Nee? Ik ook niet tot vorige week. Ik had het wel eens langs zien komen op internet en ik had zelfs, zo bleek achteraf, al eens de website vergetenkonijnen.nl bezocht.

Ik heb altijd gedacht dat het een kinderboek was, totdat ik een paar weken geleden in contact kwam met Babette Wiedeman, de schrijfster van het boek. Zij vertelde me over het ontstaan, de achtergrond en ze heeft me een exemplaar toegestuurd.

Ik heb het boek vrij snel uitgelezen. Direct na het eerste hoofdstuk heb ik mijn mening bijgesteld: “Dit is geen kinderboek pur sang”, al kan het heel goed als basis voor een gesprek met kinderen over konijnen dienen.

Het boek is ontstaan als Facebook-experiment: vier vrouwen, die elkaar voordien niet kenden, wilden samen graag iets doen voor een beter leven van tamme konijnen.

Het boek bestaat uit 37 hoofdstukken. Eigenlijk zijn het verhalen. Verhalen van Babette, over haar konijnen, waarin ze haar ervaringen verteld. Verhalen waaruit blijkt dat ze dezelfde beginnersfouten heeft gemaakt zoals zovelen van ons ze gemaakt hebben. Achter elk verhaal volgt een paragraaf met informatie. Juist door de afwisseling van, oh zo herkenbare voorbeelden en de bijbehorende informatie, leest het makkelijk weg. Onderweg komen de inzichten als vanzelf.

Ik vind het een fantastisch boek en schaam me eigenlijk een beetje dat ik het niet eerder gelezen heb. Dit boek is ‘een must’ voor elke beginnende eigenaar, humoristisch en zeer herkenbaar voor de gevorderde eigenaar en zou bij iedereen op de plank moeten staan die het beste met konijnen voor heeft

.Heb je interesse in een exemplaar? Veel opvangcentra verkopen het boek. De opbrengst van elk exemplaar komt volledig ten goede aan de opvang. Je kunt het ook bestellen via de website “vergeten konijnen” voor een bedrag van €14,95.

Een aanrader voor iedereen!


Gerelateerde berichten