Vernieuwing assortiment Kasper

Eind vorig jaar heeft Kasper Faunafood het assortiment konijnenvoeders gewijzigd. Zo is er afscheid genomen van de Konijnenkorrel Fok en zijn er twee soorten aan het assortiment toegevoegd: Konijnenkorrel Fit en Konijnenkorrel Junior.

Konijnenkorrel Fit

Over deze nieuwe korrel schrijft Kasper:

“Voor voedsters die gehouden worden voor het grootbrengen van jongen en voor konijnen die naar tentoonstellingen gaan of die met meerdere dieren in één ruimte worden gehouden, is er een nieuwe konijnenkorrel: Konijnenkorrel Fit. Deze hoogwaardige korrel is aangevuld met speciale vezels (lignocellulose) die bijdragen aan een normale spijsvertering, kruidenextracten voor ondersteuning van de darmgezondheid en Faunabiobalance® voor een evenwichtige darmflora. Konijnenkorrel Fit is nagenoeg gelijk aan de Konijnenkorrel Sport, maar zonder het klassieke coccidiostaticum.”

Wat mij opvalt, zonder naar de exacte samenstelling te kijken, zijn twee elementen: ‘aangevuld met Lignocellulose’ en ‘zonder coccidiostatiucum’. Over beiden kan ik wel positief zijn. Lignocellulose zijn de onverteerbare vezels, die belangrijk zijn voor konijnen. Onverteerbare vezels worden het konijnenlichaam direct weer uitgewerkt omdat het toch niet te verteren is. Die vezels zorgen echter wel voor een prikkeling van de darmen en trekken vocht aan, dus wat dat betreft positief.

Samenstelling

Uit de samenstelling, welke hieronder voor een deel is weergegeven, is het percentage eiwit en vet iets aan de hoge kant. Als je echter de beschrijving van Kasper leest, is deze brok ook bedoeld voor konijnen die iets meer energie verbruiken (zogen, tentoonstellingen), dus ook iets meer energie nodig hebben. De rest van de waarden zijn ook prima.

vezelseiwittenvetcalciumfosforCa : P
15%16,5%3,5%0,9%0,5%1,8 : 1

Meer informatie

Konijnenkorrel Junior

Over deze nieuwe korrel schrijft Kasper:

Deze smakelijke korrel is speciaal ontwikkeld voor gespeende konijntjes en voorkomt het ontwikkelen van selectief eetgedrag. Konijnenkorrel Junior kan al vanaf de leeftijd van 2 weken (tot ongeveer 26 weken) worden gegeven. Konijnenkorrel Junior is vanzelfsprekend bij uitstek geschikt om als voer mee te geven aan nieuwe baasjes.

Samenstelling

Uit de samenstelling, welke hieronder voor een deel is weergegeven, valt direct het hoge percentage vezels op. De verhouding tussen calcium en fosfor (Ca:P) is niet helemaal wat we graag zouden willen zien voor een volwassen konijn, maar daar is dit voeder ook niet voor bedoeld.

vezelseiwittenvetcalciumfosforCa : P
18%16,5%3,5%0,8%0,6%1,3 : 1

Meer informatie

Vergelijkingstabel

De vergelijkingstabel, welke hier te vinden is, is bijgewerkt met deze nieuwe brokken.