Drinkbak houder

Ik ben een groot voorstander van drinkbakken, tenzij er echt geen andere optie is. Het kan echter een uitdaging zijn om de juiste bak te vinden. Voor een klein ras is dat misschien nog te doen, maar voor een Vlaamse Reus is het vaak lastiger. Natuurlijk ken ik de tips om oude pannen bij de kringloopwinkel te halen, maar ik wil dat het er ook mooi uitziet. Daarom heb ik het liefst allemaal dezelfde drinkbakken.

Na lang zoeken heb ik eindelijk een betaalbare, grote en redelijk zware drinkbak gevonden. Ik dacht dat de bak zwaar genoeg zou zijn, maar de konijnen dachten daar anders over. Ik vond de bak regelmatig midden in het hok terug en moest dan de bodembedekking vervangen.

Onlangs besloot ik dus om maar een houder voor de drinkbak te maken. Via Marktplaats vond ik een lokale leverancier die me een stuk pvc-pijp met een doorsnede van 16 cm kon verkopen. De bak is 6 cm hoog, dus ik zaagde ringen van 6 cm hoog en monteerde die aan de knaagplank in het hok.

We zijn nu ruim twee weken verder en ik ben nog steeds enthousiast over deze drinkbak-houder. De konijnen laten de bakken met rust. Ik test nu hoe hoog ik de bak kan zetten zonder dat ze deze eruit tillen door er iets onder te leggen. Hoe hoger de bak, hoe schoner de inhoud blijft, heb ik gemerkt.