Verkoop

Om een gezonde populatie Vlaamse Reuzen te houden is het van belang dat er op regelmatige basis jongen geboren worden. Helaas kan ik niet alle jongen zelf houden. Om die reden heb ik af en toe jongen en soms een enkele jongvolwassen Vlaamse Reus te koop.

Ik zoek altijd naar serieuze kopers voor mijn konijnen. Mensen die, net als ik, echt om hun dieren geven.

Heeft u serieuze interesse in en mooie, lieve, gezonde en vitale Vlaamse Reus? Neem dan contact met me op. Ook als u vragen heeft kunt u me via ditzelfde formulier bereiken.

Een jonge Vlaamse Reus kost €75,- Bij reservering betaalt u €25,- vooraf, welke bij ophalen verrekend wordt. Bij het ophalen nemen we de tijd om alles door te spreken. Bij de prijs zit een vaccinatie, een zakje overgangsvoer, hooi en een informatieboekje inbegrepen

Hieronder vindt u meer informatie over de aanschaf.

Leeftijd

Het liefst hou ik de jongen bij de voedster tot ze 10 à 12 weken oud zijn. Juist vanaf de 8e week leren de jongen nog heel veel sociale vaardigheden van de voedster en van elkaar. Niet elke voedster houdt het echter 12 weken uit met een stel pubers, dus soms mogen de jongen eerder verhuizen.

Getatoeëerd

Ik laat de jongen op een leeftijd van 6 tot 8 weken tatoeëren. Ze krijgen dan in beide oren een kenmerk. In het rechteroor komt een cijfer waarmee het geboortejaar aangeduid wordt. Vervolgens komen er twee letters die aangeven bij welke vereniging het konijn getatoeëerd is. Bij ‘mijn’ vereniging zijn dat de letters ‘VR’.

In het linkeroor komen 3 cijfers; de geboortemaand met een volgnummer. Een konijn met het kenmerk ‘3VR’ in het rechter- en ‘318’ in het linkeroor is dus geboren in maart 2023.

Wil je graag een Vlaamse Reus zonder tatoeage? Neem in dat geval ook contact met me op.

Gevaccineerd

Jaarlijks worden alle konijnen gevaccineerd, dus ook de jongen worden beschermd tegen myxomatose, RHD type I en II.

Voer

Naast veel en goed Duits kruidenhooi krijgen mijn konijnen Garvo Alfabrok te eten. Om het maag-darmstelsel in balans te houden is het belangrijk dat een jonge Vlaamse Reus de eerste weken na de verhuizing hetzelfde voer te eten krijgt. U krijgt dan ook een zakje overgangsvoer en hooi mee naar huis.

Informatie

Het houden van één of meer Vlaamse Reuzen is niet moeilijk als je maar rekening houdt met een aantal basiszaken. Bij de aankoop van een Vlaamse Reus krijgt u een boekje mee waarin de basiskennis in beschreven staan. Op die manier maakt u meteen een goede start. Heeft u achteraf nog vragen? Geen enkel probleem, ook na de aankoop kunt u altijd contact met me opnemen.

Kennismaken

Het is goed om niet over één nacht ijs te gaan bij de aanschaf van een Vlaamse Reus. Het is dan ook geen enkel probleem om een afspraak te maken om eerst eens te komen kijken en een indruk op te doen. Maak gebruik van de contactpagina om een afspraak te maken.

Het is erg belangrijk dat konijnen veel hooi (ruwvezel) eten. Tijdens de opgroei besteed ik daar veel aandacht aan.